Essays about: "sporer"
Showing result 6 - 10 of 59 essays containing the word sporer.
-
6. Bevarande av den akut hotade ormbunken, Skuggbräken, Polystichum braunii : habitat, hot och åtgärder
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Skuggbräken är en akut hotad ormbunke med en enda känd lokal på Söderåsens Nationalpark, i Skåne. Detta är ett förarbete för att kunna utveckla en bevarandeplan för arten och kunna bevara populationen i odling, ex situ. READ MORE
-
7. Viktiga sjukdomar på spenat i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Det finns flera sjukdomar som påverkar spenat (Spinacia oleracea). Sjukdomarna sänker skörden och försämras kvaliteten av produkten. Dessutom vill konsumenter inte ha angripna plantor som inte ser bra ut. I Sverige är den allvarligaste sjukdomen spenatbladmögel, orsa-kat av Peronospora effuosa f. READ MORE
-
8. Fodertillskott med rovsvampen Duddingtonia flagrans (BioWorma®) som komplement till avmaskning hos häst
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : BioWorma® är ett kommersiellt tillgängligt fodertillskott som innehåller sporer från rovsvampen Duddingtonia flagrans. Det beskrivs som en biologisk form av parasitkontroll och skulle kunna användas som ett komplement till avmaskning, ett behov som finns då resistensutveckling hos hästens små blodmaskar är ett ökande problem. D. READ MORE
-
9. Detektion och aktion vid mögelförekomst i vallfoder till hästar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mögel kan vara ett vanligt fynd i vallfoder. Detta kan innebära en hälsorisk för hästar då vissa mögelarter kan bilda mykotoxiner. Även mögelarter utan känd förmåga att bilda mykotoxiner kan innebära en hälsorisk för hästarna då de kan bilda sporer som kan inhaleras av hästarna vilket kan leda till ekvin astma. READ MORE
-
10. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. READ MORE