Essays about: "sustainable diet"

Showing result 21 - 25 of 78 essays containing the words sustainable diet.

  1. 21. Navigating the transformation to sustainable public meals - The case of Södertälje municipality, Sweden.

    University essay from Stockholms universitet/Stockholm Resilience Centre

    Author : Jenny Norrby; [2021]
    Keywords : transformation; food system; public meal; social ecological system; södertälje municipality; sweden; matsystem; offentlig måltid; hållbarhet; Södertälje kommun; skolmåltid; transformation;

    Abstract : Food production and consumption is causing environmental harm such as climate change and a decline in ecosystem services. Hence, a transformation of the food system is necessary for humanity’s future well-being. READ MORE

  2. 22. Insects raised on food waste : a new source of feed and food?

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Elisabet Henriksson; [2021]
    Keywords : mealworm; food waste; insects as food; insects as feed; black soldier fly; nutrition; sustainable food; sustainable feed;

    Abstract : An increasing global population demands an increase in food production, while human impact on the planet necessarily must be decreased to decelerate climate change. Resources currently lost as food waste could potentially be utilized to increase world food production amount and efficiency by feeding it to insects. READ MORE

  3. 23. Microalgae – The new green? : biochemical composition, cultivation and extraction methods

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ida Åkerberg; Christian Nordqvist; [2021]
    Keywords : microalgae; food; growth conditions; biochemical compounds; extraction;

    Abstract : Microalgae are a promising source of high value compounds for the food industry with both nutritional and health-beneficial qualities with potential to meet the dietary demand of the growing population. Microalgae are highly adaptive towards environmental stresses which is used as important tool for manipulation of the biomass for enhancement of metabolites. READ MORE

  4. 24. Hållbarhetsaspekter i svenska livsmedelsmärkningar

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : julia söderberg; [2021]
    Keywords : hållbarhet; planetära gränser; livsmedelsproduktion; märkning; konsument;

    Abstract : Det krävs stora förändringar i matvanor, matsvinn och förbättringar av produktionsmetoderna för att uppnå hälsosam kost från hållbara livsmedelssystem som inte äventyrar planetens gränser. Hållbarhetsmärkningar kan ses som avgörande för att i tid ställa om våra livsmedelssystem. READ MORE

  5. 25. Återanvändning av avloppsvatten för bevattning inom trädgårdsodling : ur ett mikrobiologiskt perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Judy Quach; [2021]
    Keywords : bevattning; bladgrönsaker; folkhälsa; humanpatogener; hållbar vattenförbrukning; kontaminering; livsmedelssäkerhet; mikrobiella faror; råa grönsaker; rå-kost; contamination; food safety; human enteric pathogens; irrigation; leafy vegetables; microbial hazards; public health; raw-eating vegetables; raw food diet; sustainable water management;

    Abstract : Jordbrukssektorn kommer fortsatt att vara den största globala vattenförbrukaren under kommande decennier. Oundvikliga klimatförändringar leder samtidigt till begränsad tillgång på sötvatten runt omkring i världen, vilket är en av de största drivkrafterna till jakten på mer okonventionella vattenkällor. READ MORE