Essays about: "swedish grocery"
Showing result 6 - 10 of 126 essays containing the words swedish grocery.
-
6. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE
-
7. Assessing the EnvironmentalPerformance of an In-Store VerticalFarming System : Identifying environmental hotspots for an in-store hydroponic vertical farmingsystem, using Life Cycle Assessment
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : The world is facing many challenges to be able to ensure food security, such as anincreased food demand coming from an expanding world population andurbanisation, worsened agricultural opportunities from increased land deteriorationand significant environmental impacts coming from the food sector. Thus, there is aneed for new agricultural solutions to meet our needs whilst decreasing impactssimultaneously. READ MORE
-
8. Shop 'till the fees drop: A quantitative study on students' perceptions and attitudes towards delivery fees
University essay from Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för marknadsföring och strategiAbstract : Due to the rapid technological developments in E-commerce, an increasing amount of the Swedish population resorts to online shopping for their necessities. Thus, the Swedish online grocery retail industry has established an online presence, leading to additional shipping and handling costs. READ MORE
-
9. The Paradox of Food Waste and Food Insecurity : Exploring Donation and Redistribution of Surplus Food through a Multi-Level Perspective
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : Around one million tonne of food is annually wasted in Sweden, of which 100,000 tonne of surplus foodis wasted in the retail sector. Even if redistribution of surplus food is the second most preferable optionto reduce food waste according to the food waste hierarchy, only 5% of surplus food in retail is donated. READ MORE
-
10. Insekter som livsmedel : attityder och möjligheter
University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentAbstract : Insekter som livsmedel är ett fenomen som sedan länge varit vanligt i flera länder utanför EU. Nu står vi inför en tid där denna form av livsmedel också introduceras i Europa och specifikt Sverige. READ MORE