Essays about: "thesis example food products"

Showing result 1 - 5 of 43 essays containing the words thesis example food products.

  1. 1. Mechanistic Model Development for a Multi-Enzyme Protein Hydrolysis Process

    University essay from Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Author : Tito Nilsson; [2023]
    Keywords : Mechanistic Model; Enzyme; Hydrolysis; Chemical Engineering; Technology and Engineering;

    Abstract : New food products are constantly put on the market. Today the focus often lies in creating nutritional and sustainable products to reduce the environmental impact of the product in question. One example of this is the approval of the yellow mealworm, Tenebrio Molitor, as a novel food in the European union. READ MORE

  2. 2. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Keywords : frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Abstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE

  3. 3. Barriers of implementing circularity and Industry 4.0 related solutions : From the perspective of a manufacturer of food processing equipment

    University essay from KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Author : Gijs Pieter Gerrits; Máni Sveinn Þorsteinsson; [2022]
    Keywords : Circular Economy; Industry 4.0; food industry; food manufacturing; case study; Cirkulär ekonomi; Industri 4.0; livsmedelsindustri; livsmedelstillverkning; fallstudie;

    Abstract : As environmental and social challenges have increasingly become more pressing in recent years, the concept of Circular Economy (CE) has gained a lot of traction with scholars. However its adoption in the practical world is not far along and companies therefore struggle with understanding and implementing CE. READ MORE

  4. 4. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Almohannad Alahmad; [2022]
    Keywords : Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Abstract : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. READ MORE

  5. 5. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : David Bergman; Olle Wikner; [2022]
    Keywords : Baobab; Protein; Plant protein; Oat; Pea; Rheology; Development; Innovation; PDCAAS; Gel; Protein solubility; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. READ MORE