Essays about: "thesis on vegetables"

Showing result 1 - 5 of 57 essays containing the words thesis on vegetables.

  1. 1. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Lola Sutton; Katerina Papa; [2023]
    Keywords : algae; edible packaging; carrageenan; cucumber; REL; oxidative stress; antioxidants; food engineering; Technology and Engineering;

    Abstract : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. READ MORE

  2. 2. Levande historia i Nilstorp : biologiskt kulturarv och hållbar stadsutveckling i 1950-talets omsorgsfulla stadsplanering

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Ingrid Björkman; [2023]
    Keywords : biologiskt kulturarv; grönstruktur; landskap; kulturlandskap; hållbar stadsutveckling; kulturmiljöer; trädgårdsstad; omsorgsfull gestaltning;

    Abstract : Kulturhistoriska miljöer återfinns i många olika skepnader i dagens samhälle och gemensamt för alla kulturhistoriska miljöer är att de på ett eller annat sätt har formats eller skapats av människan. Biologiskt kulturarv är en del av vår kulturhistoria och handlar om hur människan nyttjat naturen för eget behov och brukande. READ MORE

  3. 3. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Safin Mahdi Khoshnaw; [2023]
    Keywords : frukt och grönsaker; lokalproducerat; säsong; hållbar konsumtion; hållbar produktion; miljö; klimat;

    Abstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE

  4. 4. What is the greenest way to eat your greens?

    University essay from Lunds universitet/Ekonomisk-historiska institutionen

    Author : Emy Vijverberg; [2023]
    Keywords : sustainability; triple bottom line model; local production and consumption; comparative analysis; multi-criteria analysis; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : The global food industry is the second main contributor to climate change whilst climate change also poses threats to future food security (Ritchie & Roser, 2020). One of the suggestions to decrease the environmental footprint of consumption and increase the resilience of food systems, is the shift to local production and consumption (Stein & Santini, 2021; Van Gameren et al. READ MORE

  5. 5. Analysis of Vertical Farming Business Model : Swegreen Case Study

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Bahareh Maleki; [2022]
    Keywords : vertical farming VF ; business model canvas; business model; SWOT analysis; hydroponic agriculture; urban agriculture; in-store farming;

    Abstract : The world's population is projected to increase to 9 billion by 2050 according to the Food and Agriculture Organization, FAO (2020), and this growth in the earth's population is anticipated to put great pressure on the existing natural resources. It will increase food demand which would intensify agricultural production. READ MORE