Essays about: "torrmörning"

Found 2 essays containing the word torrmörning.

  1. 1. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Anna Wallby; [2012]
    Keywords : rostbiff; köttkvalitet; torrmörning; vakuummörning; sensorisk attrubut;

    Abstract : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. READ MORE

  2. 2. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2011]
    Keywords : nötkött; ätkvalité; våtmörning; torrmörning;

    Abstract : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. READ MORE