Essays about: "uppfödning"
Showing result 1 - 5 of 72 essays containing the word uppfödning.
-
1. Mjölkras tjurar på bete - fungerar det?
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Idag så är det många mjölkrastjurar som föds upp på stall, vilket upplevs negativt i både miljö och välfärdsperspektiv. I denna litteraturstudie undersöks om det går att föda upp mjölkrastjurar på bete i större omfattning, än vad de görs idag. READ MORE
-
2. Betesdriftens kostnad : vid uppfödning av mjölkraskvigor
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : I Sverige finns en beteslagstiftning som är tvingande och därmed måste alla nötkreatur över sex månaders ålder vara ute på bete under sommaren. Beroende på vart i landet produktionen bedrivs är längden av betesdriften varierande. READ MORE
-
3. Slaktutbyte och köttutbyte i nöt- och lammslaktkroppar
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Slaktutbyte och köttutbyte speglar det ekonomiska värdet i djur som går till slakt. Slaktutbyte är skillnaden mellan djurets levande vikt innan slakt och slaktkroppens vikt medan köttutbyte är skillnaden mellan slaktkroppens vikt och vikten av köttet på slaktkroppen. READ MORE
-
4. En studie på två avvänjningsmetoder: Nedtrappning och abrupt avvänjning : vilken metod ger bäst tillväxt efter avvänjning
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Kalven genomgår tre kritiska perioder under sina första tre levnadsmånader. Födseln, första två veckorna i livet och två veckor före- samt efter avvänjning. I denna rapport riktas fokuset på den sista kritiska perioden. Avvänjningen. READ MORE
-
5. Aspekter att beakta för en kostnadseffektiv uppfödning av slaktkvigor : tre fallstudier i nötköttsproduktion
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Nötköttsproduktionens klimatpåverkan och de etiska aspekter som omgärdar den är idag mycket ifrågasatt och omdebatterad. Samtidigt är branschen mycket pressad i form av fluktuerande slakt- och kalvpriser, dyra uppfödningskostnader och insatsmedel. READ MORE