Essays about: "ursprungsmärkning"
Found 5 essays containing the word ursprungsmärkning.
-
1. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. READ MORE
-
2. Food traceability system for Swedish origin food items : an assessment of the application “våga fråga - få en bonde på köpet” from a farmer perspective
University essay from SLU/Dept. of EconomicsAbstract : In June 2013 a debate concerning the consumers’ right to a label of origin on food packages was held in the Swedish parliament (www, Riksdagen, 2014). The debate was sparked by some food scandals where labelling was falsely used, claiming something that was not true – the horse-meat scandal, frozen strawberries infected by Hepatitis A, pork sold as beef, etc. READ MORE
-
3. Ursprungsmärkning av slaktkyckling : en tillgång eller belastning för uppfödare
University essay from SLU/Dept. of People and SocietyAbstract : Under vintern och våren 2013 rullades en livsmedelsskandal upp som innebar en stor förvirring och osäkerhet kring ursprunget och härkomsten av livsmedel. Omfattningen av fusket och vilka åtgärder som blir aktuella under längre sikt för att komma till rätta med problemet är i dagsläget under utredning. READ MORE
-
4. Gårdsbutiken i stan
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : We have a business proposal. Instead of the consumers visit the country side in order to purshase we are interested in starting a shop with only regional produced products in the city. READ MORE
-
5. Konkurrenssituationen för den svenska morotsbranschen
University essay from SLU/Dept. of Crop ScienceAbstract : The Swedish carrot market is dominated by a few big companies and three of them stands for 50 % of the market. During the last twenty years the number of growers has decreased, the area and the harvest have increased. READ MORE