Essays about: "växtextrakt"
Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the word växtextrakt.
-
1. Utfodringsstrategier för minskade metanutsläpp från enterisk fermentering hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenAbstract : Metan är en potent växthusgas som delvis produceras under fermentering i våmmen på idisslare. Utsläppen av metan från enterisk fermentering står idag för en betydande andel av utsläppen från hela jordbrukssektorn. READ MORE
-
2. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. READ MORE
-
3. Quinoa – en framtida gröda i Sverige?
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Quinoa är en gröda som länge nyttjats av ursprungsbefolkningen i Sydamerika, men som under senare år vuxit i popularitet världen över. Detta har främst att göra med de mycket näringsrika quinoafröna som anses ha goda effekter på hälsan hos människor. READ MORE
-
4. Bekämpning av potatisbladmögel i ekologisk produktion
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Potatisbladmögel orsakas av den aggressiva oomyceten Phytophthora infestans, som om den får fäste i ett fält snabbt kan förstöra grödan och orsaka stora ekonomiska konsekvenser för lantbrukaren. Då patogenen är aggressiv behövs strategier för att bekämpa den och i den ekologiska potatisodlingen i Sverige finns inga effektiva bekämpningsmedel, utan lantbrukare har endast odlingstekniska åtgärder att tillgå. READ MORE
-
5. Milk coagulation : impact on cheese
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Cheesemaking origins from “The fertile crescent”, nowadays southern Turkey, some 8000 years ago. Curd was found in young, still suckling, ruminants’ stomachs after slaughter. READ MORE