Essays about: "vitamin"
Showing result 1 - 5 of 122 essays containing the word vitamin.
-
1. Optimization of Solid-State Fermentation process for brown seaweed using LAB and characterization of the products
University essay from Lunds universitet/Bioteknik (CI); Lunds universitet/Bioteknik (master)Abstract : Fermentation has played a vital role in human history, offering solutions for food preservation, culinary diversity, and the creation of diverse and flavorful foods and beverages. Its importance continues today, both in traditional practices and in modern industrial applications. READ MORE
-
2. Tiaminbrist på idisslare : hur vanligt är det med symtom i Sverige?
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Tiamin är ett vattenlösligt vitamin essentiellt för många djur, inklusive människor. Idisslare producerar normalt tillräckligt med tiamin via mikrober i våmmen, men brist kan ändå uppstå vid särskilda förhållanden. READ MORE
-
3. Effekterna av vitamin D-metaboliter på tunikamycin-inducerad ER-stress i PC3- och NSC34-celler
University essay from Uppsala universitet/Institutionen för farmaceutisk biovetenskapAbstract : Bakgrund: Vitamin D är ett steroidvitamin och tillförs oss från vissa livsmedel eller syntetiseras när vår hud utsätts för solen. Inuti cellerna fungerar det som en transkriptionsfaktor för en grupp gener. READ MORE
-
4. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE
-
5. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. READ MORE