Essays about: "water colour"

Showing result 1 - 5 of 80 essays containing the words water colour.

  1. 1. Drysanpromenaden : ett programförslag för ett rekreativt promenadstråk längs Drysan i Skara

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Johanna Wilhelmsson; [2024]
    Keywords : Skara; Drysan; åpromenad; blågröna stråk; rekreation; PSD;

    Abstract : Den pågående urbaniseringen tillsammans med en ökande befolkning har lett till att antalet människor som idag bor i städer jämfört med på landsbygden har ökat betydligt. I strävan efter en hållbar utveckling förespråkas förtätning, vilket i många fall innebär att urbana grönytor fragmenteras och rekreativa kvalitet kan försämras. READ MORE

  2. 2. Brownification in a small stream originating from a peatland - A case study from Ryds Å in south Sweden

    University essay from Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresurslära

    Author : Emelie Ström; Frida Karlsson Öhman; [2024]
    Keywords : Brownification; Peatland; Bolmen; DOM; Water Quality; Inflow; Technology and Engineering;

    Abstract : Brunifiering syftar till en process där vattnet blir brunare på grund av ökade halter av naturligt organiskt material och järn, vilket innebär utmaningar för miljön och människor. Sjön Bolmen i södra Sverige har problem med brunare vatten. READ MORE

  3. 3. Formulation and characterisation of novel edible-packaging for fruits and vegetables

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Lola Sutton; Katerina Papa; [2023]
    Keywords : algae; edible packaging; carrageenan; cucumber; REL; oxidative stress; antioxidants; food engineering; Technology and Engineering;

    Abstract : This master's thesis investigated the potential of algae raw materials, specifically k-carrageenan and to a lesser extent alginate, as film-forming ingredients for the development of a novel edible packaging solutions. The project involved the testing and characterisation of several active ingredients of algal and plant origins both as extracts and as ingredients in films. READ MORE

  4. 4. Investigation of the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Gila van den Eijnde; [2023]
    Keywords : Hard candy; Sugar composition; Hygroscopicity; Moisture absorption; Shelf life; Product stability; Food technology; Technology and Engineering;

    Abstract : Hard candy is hygroscopic, implying that hard candy readily absorbs moisture from the environment, resulting in adverse changes in the texture and appearance of the candy. This thesis investigates the impact of different sugar compositions on the moisture absorption of hard candy when exposed to a humid environment. READ MORE

  5. 5. Att formge Norbergs platsidentitet : ett gestaltningsförslag för parkstråket längs med Norbergsån

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Stina Hjertén; Sara Westbom; [2023]
    Keywords : Platsidentitet; place identity; Edward Relph; John Montgomery; Norberg; kulturhistoriska värden; å-stråk;

    Abstract : Detta arbete handlar om att tolka en plats och som utomstående betraktare förstå dess identitet. Att tolka en plats handlar om att förstå vad som gör platsen speciell, därav syftar arbetet till att undersöka en platsidentitet, vad som kännetecknar den och hur den kan ta sig uttryck i en gestaltning. READ MORE