Essays about: "water in the environment"
Showing result 1 - 5 of 1530 essays containing the words water in the environment.
-
1. Trädplantering i den hårdgjorda staden : utmaningar och lösningsalternativ
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : Träd är viktiga delar av våra städer. De bidrar med många ekosystemtjänster, som klimatreglering, dagvattenhantering och positiva hälsoeffekter. De är också viktiga identitetsskapande element. READ MORE
-
2. Assessing water balance and yields in Malawian cropping systems : maize soybean and maize Gliricidia systems resilience against climate change
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : In Malawi, maize monocultures are increasingly susceptible to extreme weather patterns, causing considerable yield reduction and heightened food insecurity for smallholder farmers dependent on rainfed subsistence agriculture. Diversifying cropping systems is crucial for ensuring yield resilience. READ MORE
-
3. Thermal degradation of PFAS in solid matter
University essay from KTH/KemiAbstract : Per- och Polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) är syntetiskt framställda organiska föreningar som har använts i stor utsträckning i konsument- och industriprodukter. PFAS-substanser besitter attraktiva egenskaper såsom resistans mot väta, fett, fläckar och är dessutom värmetåliga. READ MORE
-
4. Näringsförluster från sju jordbruksområden nära Mälaren
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Ett av Sveriges miljömål är ”ingen övergödning” vilket innebär att gödande ämnen inte ska ha negativ inverkan på människor, biologisk mångfald eller mark-och vattenanvändning (Naturvårds-verket 2023). Näringsämnena fosfor och kväve och förlusten av dessa från framför allt jordbruksmark är en av orsakerna till övergödning i sjöar, hav och vattendrag. READ MORE
-
5. Sustainable food packaging based on polyhydroxyalkanoate
University essay from Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiAbstract : The Norwegian Food Research Institute (Nofima) and the University of Borås worked together to develop this project. The commonly used packaging materials pose a serious threat to the environment, as they are produced from nonrenewable crude oil and cannot decompose naturally. READ MORE