Essays about: "yoghurt"

Showing result 1 - 5 of 36 essays containing the word yoghurt.

  1. 1. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Signe Magnussen; [2022]
    Keywords : råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Abstract : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. READ MORE

  2. 2. Global Cultures – Critical Zone Observatories of Everyday Objects : (A Global Environmental History of Yogurt)

    University essay from Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historia

    Author : Leni Charbonneau; [2022]
    Keywords : yogurt; biofilm; critical zone observatory; microbiopolitics; probiotic; microbial biodiversity; new materialism; OOO;

    Abstract : This study turns to what is for many an everyday item – yogurt – as a critical zone observatory, a synergistic, place-based laboratory which aims to integrate heterogenous representations of planetary phenomena as they are registered at a common surface. Yogurt has an impressive cultural endurance largely derived from its prominence in various paradigms of health. READ MORE

  3. 3. Smaksättning av vegetabilisk yoghurt på Vicia faba

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ellen Landström; [2022]
    Keywords : Vicia faba; åkerböna; bondböna; yoghurt; vegetabiliskt; smaksättning; närproducerat; proteinskifte;

    Abstract : En övergång från animaliska till vegetabiliska proteiner är en attraktiv strategi för att förbättra livsmedelsproduktionen samt minska belastningen på miljön. Bondöna (Vicia faba) är en lämplig proteingröda att odla i Sverige vilket skulle gynna det svenska jordbruket samt var gynnsamt då trenden i samhället just nu är ett intresse för närproducerat. READ MORE

  4. 4. Change in stability and characteristics of different sunflower press cake mixtures during fermentation with Lactiplantibacillus plantarum

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Sarah Nachemson Ekwall; [2022]
    Keywords : Sunflower; press cake; fermentation; Lactoplantibacillus plantarum; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Food's impact on the climate is getting more awareness, leading to an interest in finding possible solutions. One such is to use waste products to create new products. Sunflower press cake (SFPC) is a waste product from sunflower oil production with great potential because of its high protein content. READ MORE

  5. 5. Production and evaluation of enzymatically processed oat fibres as potential prebiotics

    University essay from Lunds universitet/Bioteknik (master)

    Author : Elin Johansson; [2021]
    Keywords : Arabinoxylan; AXOS; L.brevis; B.adolescentis; Biotechnology; Technology and Engineering;

    Abstract : Insoluble oat bran fibres, with substantial arabinoxylan (AX) content, are obtained as a byproduct from industrial processing of oat. By further processing it is possible to solubilise and hydrolyse AX into (arabino)xylo-oligosaccharides ((A)XOS). READ MORE