A time travel for school meals in United Kingdom : Ideas and opinions about school meals in UK-media between 2000 and 2014
Abstract: Bakgrund Från och med september 2014, är alla barn i åldern fyra till sju berättigade till gratis skolmat i Storbritannien, för att öka hälsosamt ätande och minska fetma. Syfte Att undersöka hur skolmåltider (speciellt skolluncher) avbildats i olika tidningar i Storbritannien, från och med 2000 till 2014, då gratis skolmåltider introducerades. Metod Fyra tidningar i Storbritannien, under tiden 2000 till 2014, valdes ut för undersökning. Totalt 616 artiklar hittades, varav 426 texter analyserades. En kombination av kvalitativ och kvantitativ innehållsanalys gjordes i flera steg på artiklar och insändare. Texterna lästes och grupperade i huvudbudskap/innehåll. För att visa när och i vilken mängd dessa huvudbudskap/innehåll avbildades i de studerade medierna, blev dessa grupperade som ämnen och placerade i tidslinjer. Slutligen kategoriserades ämnena i grupper för att visa huvudfokus under tidsperioden. Resultat Under åren 2000 till 2014 diskuterades flera ämnen som rörde skolmåltider i media. Bland dessa fanns både positiva och negativa inställningar till Jamie Olivers skolmatkampanj, ohälsosamma lunchboxar, förbud av lunchboxar, förbud mot att vistas utanför skolområdet under raster, samt planen för och införandet av gratis skolmat för fyra till sjuåringar. Gratis skolmåltider och texter relaterade till ekonomi var de mest diskuterade ämnena under åren. I studien var det möjligt att se att Jamie Oliver var en stor del av processen som lett till att barnen i åren fyra till sju fått gratis skolmat. Slutsats En större process kunde ses framskrida fram till gratis måltider till alla skolbarn i ålder fyra till sju. Regler har tillagts och åtgärder gjorts för att få bättre skolmåltider och samtidigt uppmuntra barn att välja hälsosammare mat. Det är möjligt att allmänheten blivit mer medvetna om hälsa och skolmåltider samt relationen mellan dessa
AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)