Jordtrötthet i frukt-och bärodlingar

University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

Abstract: Vad är jordtrötthet? Många har hört talas om eller i praktiken stött på detta begrepp för ett specifikt jordtillstånd. Definitionen är ett samlingsbegrepp som karakteriserar olika fysikaliska, kemiska och biologiska parametrar i marken som i sin helhet leder till försämrad tillväxt i odlingar av olika lantbruks-och trädgårdskulturer. Det bör noteras att jordtrötthet påverkar olika kulturer i varierande grad. Av fruktträd och bär är växter tillhörande familjen Rosaceae, nämlingen släktena Malus, Pyrus, Prunus, Rubus och Fragaria mest exponerade för dessa problem. Kulturväxter inom samtliga de nämnda växtsläkten används i stor utsträckning i produktion. På grund av den stora användningen av dessa växter visar tydligt att det behövs ytterligare fördjupade studier om jordtrötthet liksom bekämpningsmetoder.

  AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)