Attefall-house - Greater than the sum of its parts?

University essay from Konstfack/Inredningsarkitektur & Möbeldesign

Abstract:

Attefall-house: Greater than the sum of its parts?

I am exploring how to create a small scale space which is more than just a functional space, a space that also provides an architectural experience. I am using the Swedish Attefall-house as a case study. This small, permit-free construction comes with a frame and it has clearly defined rules and limitations. The smallness of it allows for experimentation and in the normally hard-regulated Swedish building climate, it provides an opportunity to try out ideas without having to be too serious. I am trying to create this sensory experience by fusing function and context together with selected architects’ and artists’ ideas. What happens when these seemingly disparate ingredients combine? Will the whole be greater than the sum of its parts?

  AT THIS PAGE YOU CAN DOWNLOAD THE WHOLE ESSAY. (follow the link to the next page)