Essays about: "benefits of microorganisms"

Showing result 1 - 5 of 26 essays containing the words benefits of microorganisms.

  1. 1. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Keywords : short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. READ MORE

  2. 2. Improving the sensorial properties of pea protein through fermentation

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Antonios Stamatakis; [2023]
    Keywords : Lactic acid fermentation; fermented pea powder; cultures and screening; physicochemical properties; sensory analysis.; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Lactic acid fermentation has been a widely used process for many years, offering nutritional and sensory benefits to plant proteins. In this study, the objective was to produce a fermented pea powder with enhanced sensory properties by combining previous research from FrieslandCampina. READ MORE

  3. 3. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Signe Magnussen; [2022]
    Keywords : råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Abstract : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. READ MORE

  4. 4. Mer växtkraft i trädgårdslandet med bokashi? : ett jämförande odlingsförsök med bokashi, traditionell kompost, BSF-kompost och biogödsel

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : Sara Norberg; [2022]
    Keywords : EM; återvinning; matavfall;

    Abstract : Att ta vara på matavfall från hushållen är viktigt för att ställa om till ett hållbart samhälle med cirkulära system för näringsämnen och energi. Hemkompostering nämns i EU:s direktiv om avfallshantering som en metod för att återvinna bioavfall där det uppstår. READ MORE

  5. 5. Assessment of the Agroecological Potential of Biostimulatory Effects : originating from Effective Microorganisms (EM) in terms of Environmental and Socioeconomic Aspects

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Tania Schwarzer; [2022]
    Keywords : effective microorganisms; agroecology; biostimulants; beneficial microorganisms; lactic acid bacteria; bokashi; semi-structured interviews; interpretative phenomenological approach;

    Abstract : Environmental pollution, resource depletion and climate change are related to imbalances in the farming system. Effective microorganisms are seen as a possible solution to these problems. READ MORE