Essays about: "Allium cepa"

Found 5 essays containing the words Allium cepa.

  1. 1. Potatislök, johanneslök eller nordisk schalotten? : Historiska odlingssystem, namnbruk och introduktion för Allium cepa Aggregatum-Gruppen

    University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Author : Erik De Vahl; [2020]
    Keywords : lök; allium; kulturarv; schalottenlök; potatislök; trädgårdshistoria;

    Abstract : Denna uppsats gör ett tvärvetenskapligt försök att besvara huruvida sen höstplantering i enlighet med äldre odlingsbeskrivningar påverkar skördenivåer och blominducering hos fem svenska lokalsorter av potatislök, Allium cepa AggregatumGruppen. Uppsatsen frågar hur historiska odlingsmetoder kan bidra till förståelsen av den genetiska spännvidden i det bevarade växtmaterialet och om kunskap om introduktionshistoria och folklig taxonomi kan bidra när bevarandevärden formuleras och utvärderas. READ MORE

  2. 2. Växtskyddsstrategier för gotländska grönsaker : morot, potatis och lök

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Lovisa Sjöstedt; [2019]
    Keywords : Allium cepa; Daucus carota; patogen; skadedjur; Solanum tuberosum;

    Abstract : I detta arbete redovisas litterära grunder om växtskydd för olika skadegörare och patogener för morot, potatis och lök. Dessutom redovisas olika växtskyddsstrategier som används idag av gotländska grönsaks- och rotfruktsodlare för att hantera de mest förekommande formerna av angrepp på morot, potatis och lök. READ MORE

  3. 3. Characterization of postharvest changes in onion and their relation with storage time

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Vincenzo Castellone; [2016]
    Keywords : post-harvest; onion; sprouting; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Onion (Allium cepa L.) is the most economically important Allium crop. The commercial cycle of onion starts with the harvest and expect for the bulbs a conservation in bulks or in storage area at controlled temperature and relative humidity. READ MORE

  4. 4. Fysiologiska effekter av lök : nyttiga eller toxiska?

    University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Author : Lisa Ekström; [2015]
    Keywords : lök; antimikrobiell; antioxidativ; hemolys; cytotoxisk; hund; lantbruksdjur; onion; antimicrobial; antioxidative; hemolysis; cytotoxic; dog; farm animals;

    Abstract : Lökarterna som tas upp i denna litteraturstudie är främst gul lök (Allium cepa) och vitlök (Allium sativum), men också dagglök (Allium flavum). Syftet är att ta reda på hur farliga ämnena i lök är, om de negativa effekterna överväger de positiva, hur djurslagsskillnader ter sig, om det spelar någon roll hur löken är tillagad och vilka symptomen på lökförgiftning är. READ MORE

  5. 5. Survey of Fusarium species on yellow onion (Allium cepa) on Öland

    University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Author : Sara Lager; [2011]
    Keywords : onion Allium cepa ; Fusarium; Fusarium oxysporum; onion basal rot; Fusarium redolens;

    Abstract : It has been observed by both onion producers and a plant protection advisor on Öland (an island off the east coast of Sweden) that basal rot is the largest contributory factor to reduced onion quality and yield. Basal rot is mainly caused by species of Fusarium fungi. READ MORE