Essays about: "Glycine max"
Found 5 essays containing the words Glycine max.
-
1. Produktion av edamame : kvalitetsparametrar för odling och konsumtion
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Sojabönan är en de viktigaste grödorna och odlas över stora arealer globalt. Den odlas främst för sitt höga proteininnehåll och relativt höga oljeinnehåll och anses därav vara en oljegröda. Edamame eller vegetable soybean är gröna sojabönor som skördas vid mognadsstadie R6 då bönorna fyller ut baljan till 80–90 %. READ MORE
-
2. Hälso- och miljöeffekter av brasilianska sojaodlingar
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Detta arbete är en litteraturstudie av sojaodlingar i Brasilien, vars expansion har varit markant framför allt under de senaste decennierna. Expansionen bidragit till diverse negativa konsekvenser utöver producenternas bemötande av omvärldens efterfrågan. READ MORE
-
3. Klöver i ensilage till suggor - effekter på reproduktion och produktivitet
University essay from SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsAbstract : The weather has been extremely rainy the last summers in Sweden. Because of the rain, a lot of harvested straw has been lost since it was too wet to store. When the pig producers couldn’t get enough straw to use as bedding, an alternative was requested. READ MORE
-
4. Linser, sojabönor och trädgårdsbönor : odlingsmöjligheter i Sydsverige
University essay from SLU/Horticulture (until 121231)Abstract : Linser, sojabönor och trädgårdsbönor var bland de första grödorna som domesticerades när människan övergick till jordbrukssamhälle. Idag odlas växtslagen på vitt skilda platser i världen, med sorter anpassade till helt olika odlingssäsonger och klimatförhållanden. Odling av växtslagen är fullt möjlig i Sydsverige. READ MORE
-
5. Analysis of soybean-proteins (Glycine max) by two-dimensional electrophoresis and MALDI-TOF
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Food allergy is a growing problem in the world today, which makes it important to find out which proteins in food that causes allergic reactions. Soybeans are one of the most common food allergens in many countries and little is known about it allergenic properties. There are about 15 known soybean-proteins that have been shown to be allergenic. READ MORE