Essays about: "Omättat Fett"
Found 4 essays containing the words Omättat Fett.
-
1. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. READ MORE
-
2. Quantification of Fatty Acid Composition in Short T2* Tissue Using MRI – Comparison of 3 T and 7 T
University essay from Lunds universitet/SjukhusfysikerutbildningenAbstract : Purpose: To optimize a method and develop an algorithm to quantify Fatty Acid Composition (FAC) in bone marrow adipose tissue. By using different reconstruction models, compare different MRI systems (3 T and 7 T) to find the optimal field strength and reconstruction model for FAC quantification. READ MORE
-
3. Att servera en näringsriktig måltid i skolan - med focus på mjölkprodukter
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : Enligt den svenska skollagen (SFS 2010:800) har elever i skolan rätt till näringsriktiga skolmåltider. I lagtexten saknas förklaring om vad den näringsriktiga måltiden innebär, men regeringen hänvisar till de svenska näringsrekommendationerna som utgångspunkt. READ MORE
-
4. Attitudes to fat and fat consumption and sharing of dietary advice : A comparison between healthcare professionals and non-health professionals
University essay from Institutionen för kostvetenskapAbstract : Background One of the challenges to public health in Sweden is the consumption of excessive saturated fat and too little unsaturated fat. The National Board of Health and Welfare (NBHW), the Swedish National Food Agency (SNFA) and the health sector work together to tackle such challenges, through educating the public on healthy dietary habits. READ MORE