Essays about: "aminer"
Showing result 6 - 10 of 10 essays containing the word aminer.
-
6. Exploring amino acid metabolism in Saccharomyces cerevisiae for improved eco-efficient production of chiral amine
University essay from Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)Abstract : Kirala aminer används idag både som aktiva substanser och som bindningsmedel i flertalet läkemedel, dock är dagens produktion med kinetic resolution ineffektiv vilket gör att mer effektiva och miljövänliga produktionssätt eftersträvas. Biotransformation har visat sig både vara miljövänligt och en effektiv metod för att producera kirala aminer. READ MORE
-
7. Fång hos häst och dess association till grovtarmsstörningar
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Fång är ett systemiskt tillstånd som uppenbarar sig i hoven och innebär en inflammation av hovens lameller. Vid fång kommer förbindelsen mellan hovbenet och hovväggen att upphöra och den drabbade hästen utvecklar olika symptom, bl.a. hälta, och kan drabbas av hovbenssänkning eller hovbensrotation. READ MORE
-
8. Proteinkvalitet och biogena aminer i ensilage – effekt på mjölkkors hälsa & foderintag
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : The aim of this paper was to explain protein degradation in silage and protein quality and biogenic amines in silage and their effects on the health of the dairy cows. After harvest-ing, the plant proteases degrade the proteins in the plant. The protein degrades to different fractions with different digestibilites in the rumen. READ MORE
-
9. Organic acids in liquid feed for pigs - palatability and feed intake
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Fermented liquid feed is well known for its health promoting effects on piglets. High levels of lactic acid are desired in the feed together with low levels of acetic acid and certain biogenic amines. READ MORE
-
10. Mutagena ämnen i kött och fisk efter tillagning
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Mutagena ämnen i livsmedel kan vara en riskfaktor till tumörutveckling hos människor. Studier har gjorts på ett flertal kött- och fiskprodukter där mängden av nitrosaminer, heterocykliska aminer samt polycykliska aromatiska kolväten har studerats efter olika tillagningsmetoder. READ MORE