Essays about: "klassning"

Showing result 21 - 25 of 30 essays containing the word klassning.

  1. 21. Val av markbehandlingsmetod inom Sveaskogs innehav i norra Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Author : Anton Larsson; [2011]
    Keywords : markberedning; högläggning; harvning; planteringspunkt; produktion; ståndortsanpassning;

    Abstract : Syftet med studien var att undersöka (i) planerarnas val av markberedningsmetod (främst avseende harvning och högläggning) i relation till terrängens svårighetsgrad, samt inverkan av (ii) markbehandlingsmetod och (iii) markberedningens utförande på markberedningsresultatet och plantornas etablering. Tre material användes; ett övergripande inventeringsmaterial med godkända, optimala och underkända planteringspunkter samt antal markberedningsrader per 100m, ett detaljerat inventeringsmaterial med beskrivning av markberedningspunkter och resultat från en kontrollinventering av svårighetsgradsbedömning samt ett material från Sveaskogs register avseende återväxtkontrollerade objekt med antal etablerade huvudstammar efter 1-3år vid olika markberedningsmetod, svårighetsgrad och bonitet. READ MORE

  2. 22. Flygbildsanalys av trädskiktets status efter brand : en metodstudie

    University essay from SLU/Dept. of Forest Ecology and Management

    Author : Ann Österström; [2008]
    Keywords : brandintensitet; flygbildstolkning; naturvårdsbränning; hyggesbränning; brandpåverkan;

    Abstract : During the past years fire has been identified as an important factor for nature conservation in the forest landscape. To accurately quantify the size of a burnt area is obviously important, but also to quantify the degree of fire damage to the tree canopy. READ MORE

  3. 23. Kokvigeproduktion baserad på köttraser : en fältstudie

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Johanna Dahlström; [2007]
    Keywords : ko; kviga; köttras; nötkött; nötköttsproduktion;

    Abstract : Most of the beef production in Sweden has been integrated with milk production. Since the 1990:s, the number of dairy cows has decreased. A specialised beef production has developed in purpose to compensate for this decrease. The consumption of beef have increased in the last decade, but the Swedish production has no followed this trend. READ MORE

  4. 24. Produktkvalitet på svenskt nötkött : en kartläggning av kvalitetsfaktorer inom IP Sigill

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Karin Lindow; [2007]
    Keywords : nötkött; produktkvalitet; Svenskt Sigill; lantbrukare; slakterier; intervjuer; köttkvalitet; hängning; slaktkroppar; DFD; PSE; tillsatser; klassning; mörning;

    Abstract : Sigill Quality Systems has been certifying beef since the autumn of 2006 using the brand name label Swedish Sigill. IP Sigill (the certifying system for integrated production) encompasses the values: animal ethics, food safety, free range and environmental concerns. READ MORE

  5. 25. Fallstudie av 10 skånska gårdar för en lönsam stutproduktion

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Nina Bäcklund; [2007]
    Keywords : nötkreatur; stutar; drav; drank; potatispulpa; HP-massa; naturbete;

    Abstract : During the summer of 2005 a number of steer producers in Skåne, Sweden, found that their animals graded less favourable according to the EUROP carcass grading system when slaughtered, than ordinary. The aim with this project was to determine factors that affects the production result in steer production and to find the reason to the lower classification. READ MORE