Essays about: "nutrition feeding"

Showing result 1 - 5 of 269 essays containing the words nutrition feeding.

  1. 1. The Impact of Oat and Fruit Consumption on Short-Chain Fatty Acid Production

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Johanna Margaretha Schilder; [2023]
    Keywords : short-chain fatty acids; SCFAs; diet; gas chromatography; serum; mice; applied nutrition and food chemistry; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : This study explored the importance of short-chain fatty acids (SCFAs) in maintaining gut health and how different diets affect their levels. Blood plasma and serum samples from mice subjected to two intervention studies on oats and fruits were analysed to determine SCFA concentrations. READ MORE

  2. 2. Evaluation of liver and fur copper concentrations in dairy cows : in relation to dietary intake of copper and molybdenum

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Ida Hansen; [2023]
    Keywords : copper; copper status; dairy cow; fur; liver; molybdenum; ruminant;

    Abstract : Koppar (Cu) har en avgörande roll i flera viktiga metaboliska funktioner och är en essentiell mineral för idisslare. Kopparbrist kan resultera i ett flertal problem som påverkar djurets hälsa och produktion, men även överutfodring av Cu kan resultera i allvarliga kliniska symptom på grund av ackumulering av Cu i levern. READ MORE

  3. 3. Dairy cow copper status in molybdenum rich areas : focus on copper excretion in faeces, urine and milk

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Lisa Stensson; [2023]
    Keywords : dairy cow; ruminant; copper; molybdenum; antagonist; excretion;

    Abstract : Koppar (Cu) är ett essentiellt spårämne med flertalet funktioner hos idisslare men både över- och underutfodring kan ha negativa effekter på djurets hälsa och produktion. Utöver det interagerar Cu med andra mineraler i våmmen vilket minskar tillgängligheten av Cu i tunntarmen. READ MORE

  4. 4. Rödklöverensilage till suggor : effekter på produktion, reproduktionsorgan, grisningsbeteende och grisningsförlopp

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sandra Edvardsson; [2023]
    Keywords : sugga; rödklöverensilage; fytoöstrogener; isoflavoner; grisningsförlopp; grisningsbeteende; produktion; reproduktionsorgan;

    Abstract : Målet med studien var att undersöka effekterna av en rödklöverdiet rik på fytoöstrogener på suggor i smågrisproduktion med avseende på produktion (kullstorlek, antal levande födda kultingar, antal dödfödda kultingar, antal stenfoster och kultingarnas födelsevikt), reproduktionsorgan, grisningsförlopp och grisningsbeteende. Totalt ingick 21 renrasiga yorkshiresuggor i studien och delades med hjälp av matchning med avseende på kullnummer och omgång in i två grupper med 12 suggor i kontrollgruppen och 9 suggor i behandlingsgruppen. READ MORE

  5. 5. Hur påverkar utfodringen av kon kalvens födelsevikt i dikalvsuppfödning?

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Cecilia Olson; [2023]
    Keywords : diko; dikalvsuppfödning; kalv; födelsevikt; utfodring; näringsbehov; dräktighet;

    Abstract : Dikalvsuppfödare strävar efter levande och livskraftiga kalvar för att kunna hålla god lönsamhet i sin produktion. Stora kalvar kan orsaka förlossningskomplikationer och dödfödslar och är därför inte önskvärda på grund av aspekter som rör både ekonomi och djurvälfärd. READ MORE