Essays about: "saponiner"

Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the word saponiner.

  1. 1. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Ines Falk Tingström; [2022]
    Keywords : Pisum sativum; baljväxter; Fabaceae; proteingrödor; växtförädling; jämförande genomik;

    Abstract : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. READ MORE

  2. 2. Utfodringsstrategier för minskade metanutsläpp från enterisk fermentering hos mjölkkor

    University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Author : Lisa Stensson; [2021]
    Keywords : idisslare; växthusgas; foder; hållbarhet;

    Abstract : Metan är en potent växthusgas som delvis produceras under fermentering i våmmen på idisslare. Utsläppen av metan från enterisk fermentering står idag för en betydande andel av utsläppen från hela jordbrukssektorn. READ MORE

  3. 3. Svensk quinoa : svensk quinoaodling och dess egenskaper som alternativ gröda

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Amanda Wahlström; Sofia Samuelsson; [2018]
    Keywords : nya grödor; svenskodlat; saponiner; växtföljd; nordiskt klimat;

    Abstract : Quinoa är idag känd som en gröda riklig på protein. Att befolkningsmängden i världen växer gör att vi står inför en utmaning att kunna producera mat till en stor grupp av människor. Sverige har som känt bra mark att kunna odla på och detta måste utnyttjas. READ MORE

  4. 4. Quinoa – en framtida gröda i Sverige?

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Anders Lööv; [2018]
    Keywords : chenopodium; quinoa; chenopodium quinoa; mjölmålla; nya grödor; svenska grödor;

    Abstract : Quinoa är en gröda som länge nyttjats av ursprungsbefolkningen i Sydamerika, men som under senare år vuxit i popularitet världen över. Detta har främst att göra med de mycket näringsrika quinoafröna som anses ha goda effekter på hälsan hos människor. READ MORE

  5. 5. Yerba maté - en hälsodryck

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Silvia Stålhös; [2018]
    Keywords : polyfenoler; antioxidanteffekt; saponiner; xantiner;

    Abstract : Yerba maté är en dryck som förekommer mycket i Sydamerika, framförallt i Argentina, där den årliga genomsnittskonsumtionen ligger på 6,24 kg torrvikt per person, och den anses vara landets nationaldryck. Yerba maté består av blad från Ilex paraguariensis och är en växt som ursprungligen blev upptäckt av Guaraní-indianerna från Paraguay, Brasilien och Argentina. READ MORE