Essays about: "Pisum sativum"
Showing result 1 - 5 of 18 essays containing the words Pisum sativum.
-
1. Detection of root borne pathogen causing pea root rot by using minion sequencing
University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapAbstract : Pea (Pisum sativum L.) is the most cultivated pulse in the temperate zone, economically important with high nutritional value (high protein content of 20-30%) and relatively low cost. Root rot is its predominant disease, it is referred to as root rot complex because it involves many pathogens. READ MORE
-
2. Detection Of Soil Borne Pathogens Causing Pea Root Rot Using Minion
University essay from Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapAbstract : Peas are small spherical seedpod of the pod fruit Pisum sativum. It is of great nutritional value containing vitamins, carbohydrates, proteins, and several minerals. A variety of diseases affects peas through a number of pathogens including insects, viruses, bacteria and fungi. READ MORE
-
3. Genbanksmaterial av ärt och åkerböna : en inventering av tillgängliga växtgenetiska resurser för förädling för svenska förhållanden
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : För att kunna trygga livsmedelsförsörjningen i världen krävs grödor som är anpassade för odling i olika klimatregioner. Genom växtförädling kan nya sorter av grödor, som är bättre anpassade, tas fram. READ MORE
-
4. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Abstract : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. READ MORE
-
5. Screening of pea varieties of Sweden : for physical, chemical & functional properties
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : There is a need for improved resource efficiency in the food chain, while still producing nutritious foods with a low environmental impact. A crop with a favourable nutritional profile, while being well suited for cultivation in Swedish environmental condition is the field pea (Pisum Sativum L.). READ MORE