Essays about: "Food choices"

Showing result 11 - 15 of 138 essays containing the words Food choices.

  1. 11. Aktiebolag eller kooperativ? : en komparativ fallstudie på kooperativ respektive aktiebolag med fokus på krisresiliens

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Henrik Ansin; Lukas Karlsson; [2023]
    Keywords : kooperativ; aktiebolag; resiliens; krishantering; spannmålshandel;

    Abstract : Idag står Sverige inför en rad utmaningar och lantbrukssektorn har under de senaste åren genomgått stora och påfrestande prövningar. Torka och extremvärme drabbade Sverige 2018 vilket innebar stora konsekvenser för lantbrukssektorn. READ MORE

  2. 12. Egenproducerad mat är suveränt! : en studie om Nya gröna vågens småbrukare, den rådande matregimen, prefigurativism och matsuveränitet

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Henrik Carl William Johansson; [2023]
    Keywords : Nya gröna vågen; självförsörjningsinriktad matproduktion; matsuveränitet; matregim; matsystem; prefigurativt politiskt handlande; småbrukare;

    Abstract : Denna uppsats undersöker vilka motiv och drivkrafter som ligger till grund för den Nya gröna vågens självförsörjningsinriktade matproduktion och hur dessa kommer till uttryck i praktiken. Uppsatsen undersöker hur dessa småbrukares agerande kan beskrivas som prefigurativt politiskt handlande i förhållande till den rådande matregimen och slutligen om och hur dessa småbrukares berättelser och agerande kan beskrivas inneha viss resonans med matsuveränitet som koncept och politisk vision. READ MORE

  3. 13. Relationship between food shelf life and environmental impact of Tetra Pak packages

    University essay from Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Author : Zagipa Mustafina; [2023]
    Keywords : LCA analysis; barrier properties; food packaging; food waste; environmental impact; Technology and Engineering;

    Abstract : Food packaging has long been recognized as a potential environmental burden within the food supply chain, with packaging production and waste often considered as key contributors to the overall environmental impact. However, there is a growing recognition of the need for a more holistic approach to assess the environmental performance of food packaging, taking into account various factors that influence sustainability. READ MORE

  4. 14. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Saga Enberg; [2023]
    Keywords : biologisk mångfald; hållbar livsmedelsproduktion; klimatpåverkan; livscykelanalys LCA ; quinoa;

    Abstract : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. READ MORE

  5. 15. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability

    University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Author : Cosima Nuszbaum; [2022-08-19]
    Keywords : food choices; food selection; sustainability; protein; performance;

    Abstract : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. READ MORE