Essays about: "Rött kött"
Found 5 essays containing the words Rött kött.
-
1. Rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Syftet med denna rapport är att undersöka rött kötts cancerogena effekt med fokus på hemjärn, kolorektalcancer och tillagningsmetod. Rapporten är en litteraturstudie, där ett flertal databaser använts. READ MORE
-
2. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. READ MORE
-
3. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores
University essay from Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapAbstract : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. READ MORE
-
4. Animal Source Foods and Sustainable Funds. A Discursive Approach to Investments in the Animal Food Business
University essay from Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningAbstract : Animal source foods have been targeted in a wide range of literature, highlighting the business as a major driver of climate change and biodiversity loss. This study shows how actors involved in sustainable funds approach animal source foods and how they regard the business as a potential selection criterion. READ MORE
-
5. Dietary factors and food preparation techniques related to iron absorption : Knowledge and practice in the Kandal Province, Cambodia
University essay from Institutionen för kostvetenskapAbstract : Introduction Malnutrition and coexisting micronutrient deficiencies are common in the developing world. A high prevalence of anemia is found in Cambodia with children and women being the most affected. Anemia is defined as lack of red blood cells, resulting in impaired blood function and poor oxygen transport. READ MORE