Essays about: "condensed tannins"
Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the words condensed tannins.
-
1. Impact of nitrogen availability and nitrogen structural composition on fungal enzymatic activity and growth : how nutrient availability governs response and development of three saprotrophic Basidiomycetes
University essay from SLU/Dept. of Soil and EnvironmentAbstract : Fungi excrete a wide variety of extracellular enzymes to scavenge for nutrients, such as the often scarce yet essential nutrient nitrogen. All fungi produce highly specialized hydrolytic enzymes, e.g. peptidases, that depolymerize organic molecules. READ MORE
-
2. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE
-
3. Användning av vallväxter för parasitbekämpning hos betande får
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mag- och tarmparasiter kan ge konsekvenser för både fårs och lamms hälsa samt för fårproducenternas ekonomi. Symptom som blodbrist, tillväxthämning samt plötsliga dödsfall kan uppstå hos djuren. Felaktig användning eller överanvändning av kemiska parasitbehandlingar har även lett till en ökande resistens hos parasiterna. READ MORE
-
4. Effekten av toxiciteten hos ek för get, får och nötkreatur
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Ekförgiftning orsakas av att djuren äter antingen ekollon eller eklöv. Förgiftningssymtomen och skadorna orsakas av en substans som kallas tanniner. Tanniner delas in i två huvudsakliga grupper, de kondenserade och de hydrolyserbara. READ MORE
-
5. Spatial and Temporal Variation in the Quality of Summer Foods for Herbivores along a Latitudinal Gradient
University essay from SLU/Dept. of Wildlife, Fish and Environmental StudiesAbstract : The spatial and temporal variation in nutritional quality of plants consumed by herbivores is considered as one of the main factors governing their feeding patterns and influencing their productivity. Plant nutrients vary in space and time both within and among plant species, at fine scales, and across large geographical scales, creating a heterogeneous environment where herbivores have to cope with variation in food quality at different spatiotemporal scales. READ MORE