Essays about: "kondenserade tanniner"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words kondenserade tanniner.
-
1. Käringtand, parasiter och emissioner från idisslare : en litteraturstudie om samodling med käringtand och effekter av kondenserade tanniner
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Käringtand (Lotus corniculatus L.) kommer ursprungligen från medelhavsområdet men förekommer idag i olika delar av världen. Historiskt har käringtand hävdat sig väl i torra klimat samt i mindre produktiva områden där baljväxter som blålusern (Medicago sativa L.) och rödklöver (Trifolium pratense L. READ MORE
-
2. Användning av vallväxter för parasitbekämpning hos betande får
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Mag- och tarmparasiter kan ge konsekvenser för både fårs och lamms hälsa samt för fårproducenternas ekonomi. Symptom som blodbrist, tillväxthämning samt plötsliga dödsfall kan uppstå hos djuren. Felaktig användning eller överanvändning av kemiska parasitbehandlingar har även lett till en ökande resistens hos parasiterna. READ MORE
-
3. Effekten av toxiciteten hos ek för get, får och nötkreatur
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Ekförgiftning orsakas av att djuren äter antingen ekollon eller eklöv. Förgiftningssymtomen och skadorna orsakas av en substans som kallas tanniner. Tanniner delas in i två huvudsakliga grupper, de kondenserade och de hydrolyserbara. READ MORE
-
4. Olika typer av vallbaljväxtfoder till får
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Fler fårägare efterfrågar effektivare produktionsmodeller med billigare foder, vilket har ökat intresset för vallbaljväxter som alternativt proteinfodermedel. Rödklöver, vitklöver, lusern och käringtand är de vanligaste sorterna i Sverige. READ MORE
-
5. Antinutritionella substanser iåkerböna, ärter och blålupin vidutfodring till mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : There is a shortage of locally produced high quality protein concentrates in Europe andSweden. Local production would decrease the dependency on imported soybean and meet thedemand for organically grown feedstuff from ecological dairy farmers. READ MORE