Essays about: "enterokocker"

Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the word enterokocker.

  1. 1. Kretslopp från avlopp : enterokocker som indikatororganismer och bärare av Vankomycinresistens

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Maja Berglind; [2023]
    Keywords : Enterococcus; enterokocker; urea; E. faecalis; E. faecium; hygienisering; ureahygienisering; ammoniak; svartvatten; klosettvatten; klosettavloppsvatten; avloppsvatten; antibiotikaresistens; Vankomycin; Vancomycin; CHROMagar; Slanetz-Bartley agar; indikatororganism;

    Abstract : Tillförsel av växtnäring på åkermark är nödvändig för matproduktionen. En återförsel av mänskliga fekalier och urin via källsorterat toalettavfall (klosettavloppsvatten) ökar cirkulationen av näring, bidrar till förbättrad jordhälsa och minskar risken för övergödning i vattendrag. READ MORE

  2. 2. Synthesis of bioactive compounds: Synthetic study of D-Lac-terminated peptidoglycan fragment structures

    University essay from KTH/Kemiteknik

    Author : Yu Saito; [2021]
    Keywords : organic synthesis; peptidoglycan; lactate; glycopeptide; solid-phase peptide synthesis; organisk syntes; peptidoglycan; laktat; glykopeptid; fastfas-peptidsyntes;

    Abstract : Peptidoglycan (PGN) är en bakteriecellväggskomponent och känd för att känna igen olika receptorer eller enzymer för att leda aktiveringsimmunsystemet. Den allmänna strukturen för PGN består av sockerkedjor inklusive N-acetylglutamin (GlcNAc), N-acetylmuraminsyra (MurNAc) och tvärbundna peptidkedjor. READ MORE

  3. 3. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Alice Dunge; [2016]
    Keywords : microorganisms; milk cultures; milk; cheese; cheese production; pasteurization; raw milk cheese; cheese quality; cheese ripening;

    Abstract : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. READ MORE

  4. 4. Potential to inactivate microorganisms in sewage sludge by ammonia treatment : different temperatures and urea additions

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Fredrik Wirell; [2015]
    Keywords : Ammonia; Urea; Sewage sludge; inactivation; reduction; Thermo tolerant coliform bacteria; Salmonella; E. coli; Enterococci; Somatic coliphage;

    Abstract : Sewage sludge is rich in nutrients and organic matter, both of which can be useful in the agricultural system. By recycling the nutrients from our excreta, a more sustainable use of nutrients in agriculture can be achieved and the use of mineral fertilizer can thereby be decreased. READ MORE

  5. 5. Infektionskontroll för hästsjukhus – en sammanställning

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Linnéa Andersson; [2015]
    Keywords : vårdhygien; smittspridning; hästsjukvård; häst; hygienrutiner; hygien;

    Abstract : I Sverige idag har vi ett gynnsamt förhållande med få smittsamma hästsjukdomar och få zoonotiska sjukdomar (smittsamma sjukdomar som är överförbara till människor)som hålls i schack av rigorösa bestämmelser och lagar. Detta innebär dock inte att vi kan pusta ut utan snarare att idag har vi ett guldläge att förebygga framtida intåg av dessa djursjukdomar och zoonoser. READ MORE