Essays about: "frukt och grönsaker"
Showing result 1 - 5 of 42 essays containing the words frukt och grönsaker.
-
1. Val av lokalproducerade frukter och grönsaker i säsong - en väg mot hållbar konsumtion?
University essay from SLU/Dept. of Energy and TechnologyAbstract : Båda nationellt och internationellt står säkerställning och arbete mot en hållbar konsumtion och produktion på agendan. Detta kan kopplas till alla de 17 globala hållbarhetsmålen som styr mot Agenda 2030, liksom flera av Sveriges miljömål. READ MORE
-
2. Egnahemsträdgårdar : en jämförelse mellan dåtida och nutida stilideal och växtval
University essay from SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Abstract : I en egnahemsträdgård, i början på 1900-talet i Sverige, skulle de boende kunna odla sin egen mat vid sidan om sin huvudsakliga inkomst som skedde på arbetet. Tanken var att dessa trädgårdar till stor del skulle förse de boende med egenodlad frukt, bär och grönsaker. READ MORE
-
3. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. READ MORE
-
4. Effekter av ätbara perenner som inslag i den småskaliga grönsaksproduktionen : en intervjustudie i social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : I det här arbetet undersöks hur en introduktion av perenna grödor kan påverka den småskaliga grönsaksproduktionens sociala, ekonomiska och ekologiska hållbarhet, med avstamp i att många småskaliga odlare har svårt att få företaget att gå runt. I denna studie har kvalitativ information samlats in genom fem intervjuer med småskaliga odlare som integrerat ätbara perenner i form av bär, frukt, grönsaker och nötter i sina odlingar, detta för att få en bild av hur det ser ut inifrån företagen. READ MORE
-
5. Gender related differences in rabbit meat quality
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The interest in rabbit meat for human consumption is increasing in Sweden due to its good nutritional value and environmental sustainability. To meet the new interest and to optimize the production of rabbit meat it is important to know the fundamental of rabbit meat quality and what factors affecting it. READ MORE