Essays about: "gröna ärtor"

Found 3 essays containing the words gröna ärtor.

  1. 1. How antinutrients found in legumes and legume-based products affect the bioavailability of nutrients

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Anna Johansson; [2022]
    Keywords : Legumes; nutrients; bioavailability; antinutritional factors; absorption and uptake; antinutrients;

    Abstract : As a plant-based diet has been more advocated for various reasons, legumes have become an important pillar in such a diet. Brown beans, yellow peas, green peas and fava beans are the dominating grain legumes grown in Sweden are a natural source of proteins, vitamins and minerals. READ MORE

  2. 2. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Heli Lindeberg-Lindvet; [2020]
    Keywords : svenskodlade baljväxter; näring i baljväxter; odling av baljväxter; baljväxters miljöpåverkan; antinutritionella faktorer; sojabönan; gulärt; gråärt; gröna ärtor; lupin; linser; fababöna; bruna bönor; extrahering; extrudering; förädling; konsumentattityd;

    Abstract : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. READ MORE

  3. 3. Horticultural cropping systems meet scenarios of changing climate

    University essay from SLU/Horticulture

    Author : Klara Ekengard; [2008]
    Keywords : climate change; strawberries; peas; Sweden;

    Abstract : This Bsc thesis describes the consequences of a changing climate for Swedish horticultural production on a basis of a literature survey. Climate scenarios from the Swedish governmental inquiry about climate change, SOU 2007:60, are related to Swedish production of peas and strawberries. READ MORE