Essays about: "grass silage"

Showing result 1 - 5 of 79 essays containing the words grass silage.

  1. 1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning

    University essay from SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Author : Johanna Forss; [2023]
    Keywords : etablering; kväve; skördesystem; Trifolium repens; vall; vitklöver;

    Abstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE

  2. 2. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Jhon William Perez Davila; [2023]
    Keywords : protein digestibility; amino acids; ley crops; silage; biorefinery; press juice; growing pigs;

    Abstract : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). READ MORE

  3. 3. Variation i torrsubstanshalt mellan balar från samma vallfoderparti och dess påverkan på utfodring

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Karin Berlin; Carin Danielsson; [2022]
    Keywords : hösilage; häst; grovfoder;

    Abstract : Horses are adapted to eat grass and require sufficient amounts of forage with good hygienic quality. Forage with good hygienic quality have low levels of detrimental bacteria, fungi and toxins. For this reason, conserved grass such as hay, silage or haylage is necessary during the winter period, due to the absence of fresh grass. READ MORE

  4. 4. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Ida Milton; [2022]
    Keywords : Biokol; Smältbarhet; Vallensilage; Aktivt kol; Mjölkraskvigor; Konsumtionsförmåga; Träckkonsistens; Färg; Renhet;

    Abstract : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. READ MORE

  5. 5. Foderåtgång och tillväxt hos mjölkraskvigor utfodrade med bioraffinerad presskaka från gräs/klöverensilage

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Alma Hagskär; [2022]
    Keywords : ungdjur; ensilage; bioraffinerad presskaka; konsumtion; tillväxt; hull;

    Abstract : Bioraffinering är en process där ensilage eller grönmassa, med hjälp av en skruvpress, delas upp i en presskaka och en pressjuice. Presskakan kan utfodras till idisslare och pressjuicen kan utfodras till grisar, bioraffinering möjliggör därför utfodring av vall till grisar i större utsträckning och ger på så vis vallen ett bredare användningsområde. READ MORE