Essays about: "hållbar odling"
Showing result 1 - 5 of 73 essays containing the words hållbar odling.
-
1. Carbon Accounting and SeaweedOffsets : An overview of some current carbon accounting methodologiesand the emerging sector of seaweed carbon offsets
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : As the anthropogenic emissions of greenhouse gases (GHGs) have increased and received moreattention, the need for climate mitigation solutions has become more urgent. Today, several methodologies for carbon accounting exists, as well as the possibility to offset emissions by buying carbon offsets. READ MORE
-
2. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
University essay from SLU/Dept. of Crop Production EcologyAbstract : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. READ MORE
-
3. Varför bara M9? : alternativa grundstammar för hållbar äppelodling i Sverige
University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Abstract : I äppelodling används ympade träd, det vill säga träd som består av en ädelsort och en grundstam. I svensk kommersiell odling dominerar, enligt samtal med odlare innan arbetets start, grundstammen M9. Det finns dock ingen officiell statistik över vilka grundstammar som används. READ MORE
-
4. Does irrigation data matter in life cycle assessments?
University essay from Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Abstract : Biofuels are seen as a key substitute for fossil fuels and an essential tool for mitigating climate change. A sensitivity analysis was conducted on the AB-LCA (agent-based life cycle assessment) made by Raül López i Losada and his research team. READ MORE
-
5. Finding ways to develop a sustainable bioeconomy: The case of industrial cassava in Colombia : Environmental impact and food security insights from a combined life cycle assessment and interview study
University essay from KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikAbstract : Cassava has been identified as a potential key crop for a sustainable bioeconomy in Colombia.However, the bioeconomy is not inherently sustainable, and neither is producing cassava,which makes research on it crucial. Increasing biomass circularity could be key for increasingthe cassava industry’s sustainability performance. READ MORE