Essays about: "mykotoxin"
Showing result 6 - 10 of 10 essays containing the word mykotoxin.
-
6. A risk assessment of patulin in home-made apple must
University essay from SLU/Dept. of MicrobiologyAbstract : Patulin is a mycotoxin produced by several filamentous fungi, which has been the object of a number of surveys in recent decades, due to its frequent occurrence in apple products made from decayed fruit. The legislated limit in apple products is 50 µg/kg and a provisional maximum tolerable daily intake (PMTDI) of 0. READ MORE
-
7. Förekomst och effekt av mykotoxin i ensilage till mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Mögel förekommer ofta i delar av ensilage som exponerats för syre. Många mögelarter är ofarliga men vissa kan bilda mykotoxiner som har negativa effekter på flera djurarter. Mjölkkor anses vara mer motståndskraftiga mot mykotoxiner än andra djur eftersom mikrofloran i våmmen har förmågan att bryta ned vissa av dessa. READ MORE
-
8. Mykotoxiner i spannmål : hur påverkar dessa mjölkkors hälsa och mjölkens kvalité?
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Mykotoxiner är sekundära metaboliter från mögelsvampar som ger toxiska effekter hos djur och människa. Mögelsvampar kan infektera spannmål både på fält och under lagring och kan då producera mykotoxiner vilket innebär att dessa toxiner kan förekomma i fodret till kor. READ MORE
-
9. Fusarium och mykotoxiner i spannmål - utbredning, konsekvenser och möjliga åtgärder
University essay from SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant PathologyAbstract : Vissa Fusarium-arter är växtpatogener som orsakar stora skador hos grödor runt om i världen. De påverkar grödor kvantitativt då de kan sänka skördemängden, men är kanske mest kända för förmågan att ändra grödans kvalitativa egenskaper då de kan producera mykotoxiner. READ MORE
-
10. Development of a DNA-extraction method from cereal samples for PCR-detection and identification of potentially thricothecene-producing Fusarium species.
University essay from Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologiAbstract : Unwanted fungal growth is one of the most common causes of food spoilage throughout the world, and is causing health risks for both humans and animals and economical losses for the food- and agricultural industries. In Europe the mycotoxin producing Fusarium species F. sporotrichioides, F. culmorum, F. READ MORE