Essays about: "sockerinnehåll"

Showing result 1 - 5 of 7 essays containing the word sockerinnehåll.

  1. 1. Hur påverkar vallfodrets sockerinnehåll insulinresponsen hos EMS-hästar behandlade med en SGLT2-hämmare?

    University essay from SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Author : Karolina Pålsson; [2023]
    Keywords : antidiabetikum; ekvint metabolt syndrom; häst; insulindysreglering; lättlösliga kolhydrater;

    Abstract : Ekvint metabolt syndrom (EMS) är ett sjukdomskomplex som kan skapa stora hälsoproblem för drabbade hästar. Tre huvudsakliga komponenter ingår i EMS: insulindysreglering (ID), fetma (generell eller regional) samt insulinorsakad fång/ökad risk för insulinorsakad fång. READ MORE

  2. 2. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager

    University essay from SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Author : Dag Pålsson; [2023]
    Keywords : Äpplen; lagring; shelf-life; kvalité; fasthet; sockerinnehåll; livsmedelsförluster;

    Abstract : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. READ MORE

  3. 3. How Product Properties Drive Wine Sales in Norway

    University essay from KTH/Matematisk statistik

    Author : Elin Blomqvist; Johan Legernes; [2021]
    Keywords : Regression; Wine; Vinmonopolet; Marketing mix; 4P; Price triangle; Statistics; Applied mathematics; Regression; Vin; Vinmonopolet; Marknadsmixen; 4P; Pristriangel; Statistik; Tillämpad matematik;

    Abstract : This project investigates the Norwegian wine market and attempts to provide models of how the sales volume is influenced by different product attributes. The purpose was to examine if and how such relationship can be modelled using multiple linear regression. READ MORE

  4. 4. Knowledge about type 2 diabetes mellitus, its risk factors and the consumption of sugar sweetened beverages in diagnosed female patients in Vieux Fort, Saint Lucia

    University essay from Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Author : Sofie Bohm; Hanna Isacsson; [2017-08-28]
    Keywords : Knowledge; Sugar sweetened beverages; Type 2 diabetes mellitus;

    Abstract : Diabetes mellitus typ 2 (T2DM) är en livsstilsrelaterad sjukdom. Socker sötade drycker (SSBs) har ett högt sockerinnehåll vilket kan leda till ett energiöverskott även vid lågt intag. Det finns därför bevis som tyder på att ett högre intag av SSBs kan öka risken för att utveckla T2DM. READ MORE

  5. 5. Optimal tomatkvalitet : effekter av lagringsförhållanden på tomat (Solanum lycopersicum)

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Elin Lorén; [2013]
    Keywords : tomat; lagring; temperatur; etylen; socker syra; sjukdomar;

    Abstract : Kvalitetsfaktorer som påverkar tomater är smak, utseende (färg, storlek, form), fasthet och näringsinnehåll. Smaken bestäms av den kemiska sammansättningen i tomaten, då främst av totalt lösliga ämnen, titrerbar syra, pH samt förhållandet mellan socker och syra. READ MORE