Essays about: "postprandial glucose -insulin response"

Found 2 essays containing the words postprandial glucose -insulin response.

  1. 1. Effect of Oat drinks differing in lipid composition on postprandial glucose response and appetite variables in healthy subjects

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Hanaa Hussein; Aishwarya Venkateshan; [2019]
    Keywords : Food chemistry; Oats; Food technology; Applied nutrition; Industriell näringslära; Livsmedelskemi; Technology and Engineering;

    Abstract : Introduction: Obesity and health complications surrounding it have been on rise for a long time due to various factors where lifestyle is one of the most certain causes. Individuals following poor diet, specifically the western pattern diet or anything that comprises an excess of sugars and fats are prone to cardiometabolic diseases. READ MORE

  2. 2. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Ylva Henriksson; [2017]
    Keywords : baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Abstract : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. READ MORE