Essays about: "slaughter plant"

Showing result 1 - 5 of 15 essays containing the words slaughter plant.

  1. 1. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Moa Rönnhagen; [2020]
    Keywords : kött; näring; hälsa; klimat; miljö och kultur;

    Abstract : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. READ MORE

  2. 2. Stress and meat quality in two lines of the Yorkshire pig breed: Swedish and Dutch

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Andreas Andersson; [2019]
    Keywords : Swedish Yorkshire; Dutch Yorkshire; stress; meat quality; behaviour test; novel Arena test; startle test; lactate; temperature and pH;

    Abstract : Pigs are exposed to several different environmental stressors in the modern production from weaning, mixing, crowding etc. Preslaughter stressors may result in meat quality problems, such as the formation of pale, soft and exudative meat as well as the formation of dark, firm and dry meat, which makes the meat to be unattractive. READ MORE

  3. 3. Analysis of the distribution of plant nutrients in a biogas production system : a look at VH Biogas, co-digesting manure from several farms

    University essay from SLU/Dept. of Soil and Environment

    Author : André Johansson; [2019]
    Keywords : biogas; digestate; manure; nutrients;

    Abstract : This study examined nutrient flows in a system where 20 farms deliver manure to a biogas plant for digestion, and then receive digestate back. Some other substrates were also anaerobically digested at the plant e.g. slaughter residues. READ MORE

  4. 4. Förekomsten av mörkt, fast och torrt (DFD) nötkött i Sverige : faktorer som påverkar uppkomsten av kvalitetsdefekten

    University essay from SLU/Department of Molecular Sciences

    Author : Sanna Pasanen; [2018]
    Keywords : slakt; köttindustri; stressfaktorer; storboskap; köttkvalitet; nötkreatur; djurskydd;

    Abstract : Denna studie behandlar kvalitetsdefekten Dark, firm and dry (DFD) i nötkött. Det är ett tillstånd som uppkommer i slaktkroppen post mortem och gör köttet mörkt, fast och torrt. Defekten är ett resultat av en kraftig förbrukning av glykogen i skelettmuskulaturen innan slakt som en respons på kronisk eller långtidsstress. READ MORE

  5. 5. Mekanisk drivning vid slakt och dess effekt på nötkreaturens (Bos taurus) beteende

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Denice Lodnert; [2018]
    Keywords : nötkreatur; stressbeteenden; slakt; mekanisk drivning;

    Abstract : The Swedish human population´s beef consumption is high and in recent years, more consumers have gained insight regarding obtained values when buying meat produced in Sweden. With an increased awareness, the demands on meat production also increases. Slaughter is a part of the meat production where the risk of impaired animal welfare is present. READ MORE