Essays about: "Swedish-produced"

Showing result 6 - 10 of 13 essays containing the word Swedish-produced.

  1. 6. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Sebastian Stotzer; [2020]
    Keywords : mervärde; tomat; strategi; fallstudie; producentorganisation; närodlat; värdeadderad; trädgårdsföretag;

    Abstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE

  2. 7. Mervärdesstrategier i svensk tomatodling

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Sebastian Stotzer; [2020]
    Keywords : mervärde; tomat; strategi; fallstudie; producentorganisation; närodlat; värdeadderad; trädgårdsföretag;

    Abstract : Som en konsekvens av högre produktionskostnader behöver svenska tomatproducenter erbjuda mervärden för att vara konkurrenskraftiga, det vill säga skapa egenskaper som värderas högt av konsument och som differentierar tomaterna från importerade tomater som till exempel närhet till konsument, produktförädling, miljömässiga värden, smak och utseende. Denna studie utgår från intervjuer med svenska tomatodlare och handlar om hur olika odlare arbetar med mervärdesstrategier i svensk tomatodling. READ MORE

  3. 8. Livscykelanalys av svenskproducerad trindsäd

    University essay from SLU/Dept. of Energy and Technology

    Author : Sanna Krüger Persson; [2019]
    Keywords : baljväxter; miljöpåverkan; humankonsumtion; livsmedel;

    Abstract : Svenskproducerad trindsäd analyserades med hjälp av metoden livscykelanalys (LCA) för att undersöka produktionens miljöpåverkan samt identifiera de delar av produktionen som bidrar mest till miljöpåverkan. Trindsäd är baljväxter som odlas fram till mogen skörd, dvs de tröskas när de är torra. READ MORE

  4. 9. Price premiums for organic pasta and pasta produced in Sweden : a hedonic pricing approach

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Hanna Nilsson; Julia Vahtra; [2017]
    Keywords : organic; Swedish-produced; pasta; consumer preferences; environmental qualities; price premiums;

    Abstract : Due to the growing interest for organically and locally produced food, several studies based on consumers’ stated preferences regarding organic and Swedish-produced food products have been conducted. However, attitudes and preferences do not always convert into actions, causing a void in the research (Jörgensen, 2011). READ MORE

  5. 10. Bonden i skolan – granskad ur en faktamässig och pedagogisk synvinkel

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Elin Wejdmark; [2016]
    Keywords : Bonden i skolan; elev; inlärning; kunskap; The farmer in school; student; learning; knowledge;

    Abstract : From the late 1800s to late 1900s, the degree of urbanization increased from 15% to 80%. Today, 85 % of Sweden´s population live in cities (Svanström, 2015). As little as 172 700 (Jordbruksverket, 2015a) of Sweden´s total 4 962 000 employed people (SCB, 2015c) work with farming in different contexts. READ MORE