Essays about: "cow milk"
Showing result 6 - 10 of 315 essays containing the words cow milk.
-
6. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. READ MORE
-
7. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. READ MORE
-
8. A comparative study of innovation rennets from Swedish ruminants: calves, kids, and lambs
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : The study aimed to examine Swedish innovation rennets (lamb and kid) and bovine rennets (pepsin and chymosin) in combination with species-specific milk from goat, sheep, and cow. This was accomplished by evaluating the gross composition, casein and whey protein content, casein number of the milk types, as well as rheological properties, such as curd yield, coagulation time, and gel firmness. READ MORE
-
9. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder
University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Abstract : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. READ MORE
-
10. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. READ MORE