Essays about: "ekologiskt producerade livsmedel"

Found 5 essays containing the words ekologiskt producerade livsmedel.

  1. 1. Vad påverkar konsumenters val och gör en livsmedelsprodukt attraktiv? : en studie om livsmedelsval i Nya Zeeland

    University essay from SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Author : Matilda Gunnarsson; [2020]
    Keywords : ekologiskt; livsmedelskonsumtion; Nya Zeeland; köpbeteende;

    Abstract : Syftet med studien var att undersöka människors inställning till livsmedel de köper och var och hur de är producerade. Fokus var främst på ekologiska livsmedel, samt vad som motiverade konsumenterna i studien till ett visst köpbeslut. READ MORE

  2. 2. Jämförande av lönsamhet mellan ekologisk och konventionell växtodling i Skåne

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Karl Gustafsson; Fredrik Jansson; [2018]
    Keywords : Ekologisk växtodling; reducerad jordbearbetning; ekonomisk kalkyl; kalkyl etableringsmetod;

    Abstract : Efterfrågan på ekologiska råvaror och produkter ökar årligen och det inhemska behovet överstiger utbudet. Arbetet visar på en fortsatt ökning av efterfrågan på ekologiska livsmedel i Sverige. READ MORE

  3. 3. Varför handla svenskt kött? : en konsumentundersökning

    University essay from SLU/Dept. of People and Society

    Author : Henrik Johansson; Andreas Källström; [2008]
    Keywords : svenskt kött; konsumentundersökning; lokalproducerat; ekologiskt kött;

    Abstract : The background to the work bases on the consumers view around Swedish and foreign meat products, and how the attitude around the meat products is pursued in the shops. The consumers request high meat quality and security . Many consumers value local produced and ecological meat products but the price is too high. READ MORE

  4. 4. Offentlig upphandling av ekologiskt producerade livsmedel : Ludvika kommuns, Borlänge kommuns respektive Smedjebacken kommuns erfarenheter av gruppcertifiering enligt KRAV

    University essay from SLU/Centre for Sustainable Agriculture; SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Emma Dahlberg Sundling; [2007]
    Keywords : gruppcertifiering enligt KRAV; ekologiskt producerade livsmedel; kommunal upphandling; lag om offentlig upphandling; hållbar utveckling;

    Abstract : The Swedish public procurement correspond to approximately 400 milliard Swedish crowns every year which corresponds to about a fourth of the Swedish Gross National Product. Setting proper demands in the procurement is a useful tool to drive the development towards more environmentally adapted products and provisions. READ MORE

  5. 5. Konsumentens dilemma : ekologiskt eller konventionellt?

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Mikaela Lönn; [2003]
    Keywords : ekologiska livsmedel; konsumentbeteende; Beteende Perspektiv Modellen; kassadataanalyser;

    Abstract : A majority of Swedish consumers have a positive attitude towards organic production and the number of organic products on the market is increasing. Despite these positive trends, there are still relatively few consumers who choose to buy organic produced products. READ MORE