Essays about: "marmorering"

Showing result 6 - 10 of 14 essays containing the word marmorering.

  1. 6. Rutiner för kastrering av köttrastjurar på några sydsvenska gårdar

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Malin Claesson; Joel Ekberg; [2015]
    Keywords : köttras; tjurar; stutar; kastrering; nötkött; arbetsmiljö; rutiner;

    Abstract : I en dikobesättning föds vanligen kalvarna i början på året och går sedan ute på bete under våren och sommaren. På hösten skiljer man ifrån tjurarna från korna i samband med att man stallar in i ladugården inför vintern. Den kommande våren är tjurarna som regel redo för att slaktas och släpps därför inte ut på bete. READ MORE

  2. 7. Möjligheten att med olika foderstater och inhysningsformer påverka ansättning av marmorering och intramuskulärt fett i fläskkött

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Emelie Eriksson; [2015]
    Keywords : IMF; marmorering; fläsk; gris; inhysning; foder;

    Abstract : Efterfrågan på griskött av hög kvalitet ökar idag och lite svensk information finns att hitta om hur man som producent kan förbättra kvaliteten på fläskkött. Syftet med den här uppsatsen är därför att sammanfatta den senaste forskningen på hur man med olika foderstater och inhysningssystem kan påverka halten IMF (intramuskulärt fett) och marmorering i fläskkött. READ MORE

  3. 8. Möjlighet att uppnå efterfrågad marmoreringsgrad hos nötkreatur vid slakt - enligt svenska produktionsförhållanden

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Louise Ryberg; [2014]
    Keywords : marmorering; nöt; intramuskulärt fett; köttkvalitet;

    Abstract : Efterfrågan på marmorerat kött har ökat i Sverige under de senaste åren. Marmorering är insprängt fett i muskulaturen, intramuskulärt fett, vilket anses vara en god indikator för köttets sensoriska kvalitet. Det insprängda fettet lyfter fram köttets smakämnen, fettet bidrar även till att köttet upplevs som saftigare. READ MORE

  4. 9. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Erica Karlsson; [2013]
    Keywords : nötkött; marmorering; marmoreringsbedömning; intramuskulärt fett; ätkvalitet; beef; marbling; intra muscular fat; eating quality;

    Abstract : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. READ MORE

  5. 10. Köttkvalitet vid nötköttsproduktion i Jämtlands län

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Lina Wallberg; [2013]
    Keywords : köttkvalitet; marmorering; Jämtland; kvalitetsbetalning;

    Abstract : Nötköttsproduktionen i Sverige minskar samtidigt som efterfrågan på kvalitetskött ökar. I Jämtlands län utgörs jordbruket framförallt av mjölk- och köttproduktion. Betydelsen av begreppet köttkvalitet är komplext och innefattar många olika aspekter. READ MORE