Essays about: "milk microflora"
Showing result 1 - 5 of 6 essays containing the words milk microflora.
-
1. Surviving ratio of milk microflora during storage at freezing temperature : a pilot study
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Milk contains beneficial and non-beneficial bacteria which contribute with different outcomes to milk and dairy products. Beneficial bacteria are important during manufacturing while non-beneficial bacteria cause spoilage, food related outbreaks but also economical losses for the dairy industry. READ MORE
-
2. Svenska gårdsmejerier : en inblick i mejeriproduktion och användandet av starterkulturer
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Mjölk och mejeriprodukter har alltid varit en viktig näringskälla världen över, och har en inverkan på både länders ekonomi såväl som hälsa. Produktionen av hantverksmässigt tillverkade ostar uppvisar en enorm variation och diversitet som har gett stora möjligheter för utveckling. READ MORE
-
3. Microbiota found in raw milk : their origin and importance for cheese production
University essay from SLU/Dept. of Food ScienceAbstract : The microflora in milk has various different functions that affect the quality of the cheese. The tradition of making cheese is very old and for most of that time cheese has been made without adding bacteria. READ MORE
-
4. Förekomst och effekt av mykotoxin i ensilage till mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : Mögel förekommer ofta i delar av ensilage som exponerats för syre. Många mögelarter är ofarliga men vissa kan bilda mykotoxiner som har negativa effekter på flera djurarter. Mjölkkor anses vara mer motståndskraftiga mot mykotoxiner än andra djur eftersom mikrofloran i våmmen har förmågan att bryta ned vissa av dessa. READ MORE
-
5. Subakut vomacidos hos mjölkkor
University essay from SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthAbstract : I takt med ökande mjölkproduktion hos dagens mjölkkor ökar också energibehovet vilket ställer stora krav på utfodringen. En stor andel kraftfoder i foderstaten kan ge upphov till en pH-sänkning i vommen och subakut vomacidos (SARA) kan uppkomma. READ MORE