Essays about: "restricted suckling"
Showing result 1 - 5 of 8 essays containing the words restricted suckling.
-
1. Separation mellan mjölkko och kalv : begränsad digivning som alternativ
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Livsmedel av komjölk är mycket vanliga i Sverige. För att producera mjölken till produkterna behöver man mjölkkor som blir dräktiga och föder kalvar. READ MORE
-
2. Effekter på mjölkmängd och mjölksammansättning när ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Det finns ett intresse hos allmänheten för mjölkproduktion där ko och kalv hålls tillsammans istället för att separeras direkt efter födseln. Syftet med denna litteraturstudie var att sammanställa den information som finns i vetenskapliga artiklar om hur mjölkmängd och mjölksammansättning påverkas av att ko och kalv hålls tillsammans i tidig laktation. READ MORE
-
3. Milking routines, milk yield and udder health on smallholder dairy farms in Baringo, Kenya
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : The aim of the project was to investigate possible differences in milking rou-tines, milk yield and udder health between smallholder dairy farms in the highlands (HL) and lowlands (LL) in Baringo county, Kenya, and identify management aspects that could be improved to increase milk yield. The ob-jective was further to study milk handling practices of primary dairy cooper-atives in Baringo and to describe challenges they are facing. READ MORE
-
4. Att hålla ko och kalv ihop : möjligheter inom svensk mjölkindustri
University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and HealthAbstract : Kalvar diar naturligt 4-5 gånger om dagen fram till avvänjning vid 8-11 månaders ålder. Trots detta är det vanligt i svenska system att ko och kalv separeras redan samma dag och att kalven därför i princip inte får dia alls. READ MORE
-
5. Samband mellan digivning, avvänjning och mjölkens sammansättning med fokus på mjölkfett
University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and BiochemistryAbstract : Sammansättningen och kvalitén på mjölken som produceras är betalningsgrundande och därmed är det viktigt ur en ekonomisk synvinkel att producera mjölk som håller en hög standard. Syftet med denna litteraturstudie var att undersöka om samband finns mellan typ av digivning respektive avvänjning och mjölkens sammansättning. READ MORE