Advanced search

Found 3 essays matching the above criteria.

  1. 1. Probiotikans effekt på avvänjningsdiarré hos smågrisar : kan utfodring med probiotika öka tillväxten

    University essay from SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Author : Johanna Lilja; [2019]
    Keywords : digesionskanal; mikroorganismer; mikrobiota; zink; tillväxt; hälsoeffekter;

    Abstract : Vid avvänjning utsätts smågrisar för flera stressfyllda moment som ofta resulterar i avvänjningsdiarré. Avvänjningen kan medföra negativa effekter på mukosan och mikrobiotan i digestionskanalen och därmed främja patogener som i sin tur ökar risken för avvänjningsdiarré. READ MORE

  2. 2. Tillskottsutfodring av dikalvar på bete

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Emma Johansson; [2012]
    Keywords : avvänjningsvikt; bete; dikalv; diko; genomsnittlig daglig tillväxt; mjölkavkastning; rekryteringskviga; tillskottsutfodring;

    Abstract : Litteraturstudien syftar till att beskriva och diskutera effekterna av tillskottsutfodring av dikalvar på bete. Tillskottsutfodring med kraftfoder, såsom spannmål kompletterat med koncentrat eller pelleterat färdigfoder, kan ses som ett sätt att öka avvänjningsvikterna, vilka är av stor betydelse för ekonomin i dikoproduktionen eftersom den avvanda kalven utgör dikons årliga produktion. READ MORE

  3. 3. Retrospektiv studie av porcint circovirus typ 2 och postweaning multisystemic wasting syndrome i Sverige

    University essay from SLU/Dept. of Molecular Biosciences

    Author : Maria Hermansson; [2005]
    Keywords : porcint; circovirus; typ2; PMWS; postweaning; multisystemic; wasting; syndrome;

    Abstract : Porcine circovirus type 2 (PCV2) is a common virus present in most parts of the world. PCV2 has been pointed out as the major causative agent to post weaning multisystemic wasting syndrome (PMWS) that affects pigs after weaning. The clinical symptoms of PMWS are impaired growth, diarrhoea, respiratory problems and increased mortality. READ MORE