Advanced search

Found 2 essays matching the above criteria.

  1. 1. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Michaela Isoz; [2016]
    Keywords : mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Abstract : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. READ MORE

  2. 2. Utfodring av torr eller stöpt hel kärna av korn, raps, åkerböna och ärt : effekt på träckegenskaper hos ickeproducerande tackor

    University essay from SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Author : Carl Helander; [2009]
    Keywords : utfording; stöpning; korn; rapsfrö; åkerböna;

    Abstract : Syftet var att studera hur utfodring av torra eller stöpta hela frön/kärnor av korn, raps, åkerböna och ärt påverkade förekomsten av hela frön/kärnor och foderpartiklar ≥ 1 cm i träcken, näringsinnehåll i träcken samt vikten och hullet hos ickeproducerande tackor.En hypotes var att tackorna skulle tugga sönder de hela fröna/kärnorna så bra att de kom åt näringen i kraftfodret på ett tillfredsställande sätt. READ MORE