Essays about: "antioxidanter"
Showing result 1 - 5 of 27 essays containing the word antioxidanter.
-
1. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. READ MORE
-
2. Organic waste streams in the wine industry
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : Today, the annual global production of grapes surpasses seventy million tonnes. Of the grapes used toward winemaking, one fourth end up as pomace. In addition to pomace, vine pruning residues, stems and wastewater sludge contribute to the immense volumes of waste that for a long time has been considered as without value. READ MORE
-
3. Method Development for Analysis of Antioxidants for Use in Areas Sensitive to Discoloration and of High Molecular Weight UV-Stabilizers
University essay from KTH/KemiAbstract : Vanliga fenoliska antioxidanter som används i polymerer orsakar färgändringar i polymeren. Detta arbete berör antioxidanter med jämförelsevis begränsad färgändring, med fokus på att utveckla metoder för analys av dessa. UV-stabilisatorerna UV2, UV5, UV1, UV4, UV3 och UV6 är också inkluderade i detta arbete. READ MORE
-
4. Den geriatriske kattens näringsbehov : vilka hälsofördelar kan en anpassad diet medföra?
University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementAbstract : Katten är ett omtyckt husdjur och finns i många hushåll runt om i Sverige. En bättre hälsostatus till följd av bättre kunskap och förbättringar inom djurhälsovård, nutrition och skötsel av katter har medfört att många katter idag lever längre och uppnår allt högre ålder. READ MORE
-
5. Cascade Valorization of Apple Pomace into Polyphenols and Pectins by Green Extraction Processes
University essay from KTH/GlykovetenskapAbstract : I det här projektet extraherades värdefulla komponenter från äpple-pomace som är en restprodukt från cidertillverkning. Restprodukten var tillhandahållen av en svensk cidertillverkare. Extraktionen fokuserades mot pektin och fenolföreningar som uppvisar antioxiderande aktivitet. READ MORE