Essays about: "Norrmejerier"

Showing result 1 - 5 of 11 essays containing the word Norrmejerier.

  1. 1. Navigating Economic Uncertainty: Exploring Financing Preferences and Member Utility in Cooperatives -A Case Study of Nordic Agri-food Cooperatives

    University essay from Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Author : Theodor Hult Berényi; Robin Johansson; Karl Olhede; [2023-09-01]
    Keywords : Financing preference; cooperative; economic downturn; agri-food industry.;

    Abstract : The economic uncertainty of 2022/2023 has presented several financial challenges. High inflation and rapidly increasing interest rates have caused modern and unaccustomed corporations to experience recessive conditions, challenging them to acquire the skills necessary for effective navigation during an economic downturn. READ MORE

  2. 2. Mot ett mer hållbart lantbruk : En kartläggning av hur livsmedelsaktörer arbetar med miljömässig hållbarhet på gårdsnivå.

    University essay from SLU/Dept. of Economics

    Author : Charlie Simonsson; Julia Arvidsson; [2023]
    Keywords : synergier; hållbart lantbruk; hållbar utveckling; livsmedelssektorn; Synergies; agriculture; sustainability; sustainable development; food sector; Science Based Targets; hållbarhet; intressentteorin; marknadsmix; legitimitet;

    Abstract : Förhöjda havsnivåer, extremväder, översvämningar och skogsbränder är några av de konsekvenser som hotar vår planet på grund av klimatförändringarna. Denna oroande utveckling har lett till en ökad uppmärksamhet kring hållbar utveckling, inte bara i Sverige utan även globalt. READ MORE

  3. 3. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    University essay from SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Author : Emelie Eriksson; [2020]
    Keywords : bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Abstract : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. READ MORE

  4. 4. Lipase activity in Swedish raw milk

    University essay from Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Author : Julia Hartmann; [2018]
    Keywords : food technology; livsmedelsteknologi; raw milk; lipase activity; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Abstract : Bovine milk contains several enzymes which can affect the quality of milk. One of these enzymes are lipases which hydrolyse the triacylglycerides in milk. In this process off-flavours, odour and product defects are generated. READ MORE

  5. 5. Produktionsnyckeltal och ekonomisk lönsamhet i mjölkproduktionen - en studie av 18 norrländska mjölkgårdar

    University essay from SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Author : Sofia Jansson; [2015]
    Keywords : mjölkproduktion; nyckeltal; ekonomi; milk production; key performance indicators; economy;

    Abstract : Denna studie utgör en del av projektet ”Mera mjölk i tankarna” vilket drivs av Växa Sverige i samarbete med, LRF Västerbotten, Norrmejerier och LRF konsult för att utveckla och stärka mjölkföretagen i Norrbotten och Västerbotten. Syftet med denna delstudie var att undersöka vilka produktionsfaktorer som har stor betydelse för att uppnå en god ekonomi och lönsamhet i ett mjölkföretag. READ MORE