Essays about: "öl"

Showing result 11 - 15 of 21 essays containing the word öl.

  1. 11. Is it possible to find a method that shows a correspondence between a known mutation and the phenotype in barley wax less mutants?

    University essay from Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Author : Lovisa Kjellén; [2016]
    Keywords : Biology and Life Sciences;

    Abstract : The wax on the stem and leafs of the barley (Hordeum vulgare L.) plant has a protective function and is produced by the cells on the plant's outer surfaces. There are several available barley mutants where the wax production has been stopped. Four mutants are the single-site mutants cer-c. READ MORE

  2. 12. Identification of Mutations in Genes Regulating Culm Length in Malting Barley

    University essay from Lunds universitet/Examensarbeten i molekylärbiologi

    Author : Emma Thorell; [2016]
    Keywords : Biology and Life Sciences;

    Abstract : Lodging, the tendency in barley to lie down on the ground when exposed to hail and heavy fertilising, is one of the most important traits that barley breeding is trying to remove from the barley cultivars. This may be an even greater challenge when future climate changes may lead to more extreme weather leading to more severe storms with heavy rain and hail. READ MORE

  3. 13. Mältningens påverkan på sekundärmetaboliter : med fokus på havre och vete

    University essay from SLU/Dept. of Food Science

    Author : Michaela Isoz; [2016]
    Keywords : mältning; havre; vete; aminosyror; antioxidanter;

    Abstract : Havre och vete är två av människans mest förädlade spannmål och används världen över. Nya produkter kommer ut på marknaden hela tiden tack vare nya tekniker i livsmedelsindustrin. Mältningsprocessen har länge används inom öl tillverkningen men har utvecklats mer och mer för att få ut nya produkter. READ MORE

  4. 14. Det gröna guldets återkomst : svensk humleproduktion till en växande bryggerinäring

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Siri Larsson; [2016]
    Keywords : humle; humleproduktion; hantverksbryggerier; ölindustri; intervjustudie;

    Abstract : Humle (Humulus lupulus) är en historisk kulturgröda som odlats flitigt i Sverige under flera århundraden. Humle är en viktig smakingrediens i öl, och innan metoder för pastörisering introducerades i Sverige i början av 1900-talet tillsattes humle även för sin konserverande effekt. READ MORE

  5. 15. Växtskydd i ekologisk humleodling : i samarbete med föreningen Humlebygget i Näsum

    University essay from SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Author : Beatrice Rosdahl; [2015]
    Keywords : humle; Humulus lupulus; Phorodon humuli; Tetranychus urticae; Sphaeroteca humuli; Pseudoperonospora humuli; Föreningen Humlebygget; humletorkan i Näsum; ekologisk odling;

    Abstract : Humle, Humulus lupulus har under lång tid varit en viktig kulturväxt i Sverige. Den klättrande perennen producerar blomställningar som innehåller essentiella oljor och hartser, och används för att smaksätta öl. Förut var öl en mycket viktig källa till vätska och näringsämnen. READ MORE