Essays about: "Delignifiering"
Found 4 essays containing the word Delignifiering.
-
1. Production, Purification, and Characterization of wood substrates and Galactose oxidase enzyme
University essay from KTH/Industriell bioteknologiAbstract : Trä är den bästa förnyelsebara källan för att producera många produkter på grund av dess biokompatibla och biologiskt nedbrytbara natur. Träets biomassa har en motstridig natur mot enzymatisk uppgradering. READ MORE
-
2. Ultrasound pre-treatment of wheat bran to improve arabinoxylan extraction
University essay from SLU/Department of Molecular SciencesAbstract : With increasing amounts of food waste and diet related diseases, the need to utilize our by-products of food for its health benefits and to limit the food waste has never been more prevalent. Wheat bran is a by-product from the wheat flour industry and contains a lot of dietary fibres which has a beneficial effect on human health. READ MORE
-
3. The Effect of Calcium on Delignification in Kraft Cooking of Eucalyptus
University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Abstract : Delignifiering under sulfat koket innefattar både kemisk nedbrytning och fysisk upplösning av lignin, för vilket närvaron av oorganiska salter, oorganiska anjoner samt oorganiska katjoner (sammantaget benämnda som "Non-process elements", NPEs på engelska) kan ha inverkan på delignifieringens hastighet. Tidigare studier har funnit att ved med högt kalciuminnehåll är svårdelignifierad och att kalcium har potentiell inverkan på ligninlöslighet och kappatal. READ MORE
-
4. Studies of the Impregnation Stagein Kraft Pulping of Hardwood
University essay from KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)Abstract : In kraft pulping, one of the main issues is the extensive wood losses. With increasing prices ofwoody biomass an incentive towards minimizing the wood losses exists. Amongst the variousprocess steps, the impregnation of wood chips has shown to enhance the cooking by providinga homogeneous distribution of chemicals inside the chips. READ MORE